Over ons

Het bestuur van Musical Stichting Harderwijk bestaat uit een drietal heren dat zowel op de planken als achter de schermen inmiddels wat musical-ervaring heeft opgedaan en dolenthousiast is om hiermee in Harderwijk een nieuwe fase in te gaan! Maak kennis met Martin Breet, Bart Jansen en Fred Kappers.

 

 

Voorzitter Martin Breet

Martin is een regelaar. Is gedreven en stort zich vol overtuiging en enthousiasme op nieuwe uitdagingen. Daarbij kijkt hij met een kritische blik naar de resultaten.
‘’Ik heb een aantal jaren gezongen in het popkoor Swinging Squabble en heb daar voor het eerst ervaren hoe geweldig gaaf het is om met een groep mensen op een podium te staan, je kunsten te vertonen en gaandeweg je grenzen te verleggen. Daarna ben ik deel gaan uitmaken van 5HOOG; een vocalgroup van vijf dames en heren waarmee we inmiddels al weer vijf jaar veel plezier hebben.

Wat musicals betreft mocht ik meespelen in de Podiumspektakels 2 en 3 en in Love Story en ben razend enthousiast om met deze nieuwe stichting aan het hele proces van brainstorm tot uitvoering te mogen meedenken en –werken en zodoende veel meer mensen te laten genieten van zowel het kijken naar- als spelen in een mooie musicalproductie!’’

Secretaris Bart Jansen

Bart is een snelle denker en een echte doener. Daar waar een probleem moet worden opgelost ziet hij een oplossing. Hij legt de lat voor zichzelf en de ander op een hoogte waarop ze kunnen leren van zichzelf en tegelijkertijd succes mogen ervaren.
‘’Ik maakte kennis het fenomeen ‘musical’ door mee te doen aan de verschillende Podiumspektakels die Harderwijk in de loop der jaren rijk is geworden.  Daarnaast heb ik de hoofdrol van Oliver Barrett IV in de musical Love Story mogen vertolken. Deze laatste rol zorgde ervoor dat mijn hart sneller ging kloppen bij het idee om een musical stichting in het leven te roepen.  Dit zou er namelijk voor zorgen dat we in de toekomst structureel aan zulke mooie projecten zouden mogen werken.
Het is mooi om te zien hoe een groep mensen die elkaar niet (of gedeeltelijk) kent in korte tijd een topprestatie op het podium weet neer te zetten. Om daar als bestuurslid langs de zijlijn (en eventueel vanuit het veld) aan mee te mogen werken lijkt mij geweldig.’’

Penningmeester Fred Kappers

Mijn naam is Fred Kappers. Ik ben getrouwd met Carolien. Wij hebben samen zes kinderen. Muziek (maken en luisteren) is voor mij één van de belangrijkste dingen in het leven. Dat is dan ook de reden dat ik in het bestuur van de Musical Stichting Harderwijk zit. Binnen het bestuur vul ik de rol van penningmeester in.
Naast deze functie ben ik ook nog voorzitter van de Stichting Podiumspektakel Harderwijk, penningmeester van de Stichting Popschool Harderwijk en penningmeester van de Stichting Catharina’s Choir & Orchestra.

Als ik mijzelf moet omschrijven dan zou ik zeggen dat ik een vooral organisator, regelaar en relatiewerker ben. Ik ben doelgericht en ik vind dat er binnen de culturele sector vooral veel gepraat en weinig gedaan wordt. Ik hoop door mijn aanpak daar een positieve wending aan te kunnen geven.