Nieuws

Inmiddels kijken we terug op een heerlijk voorstellingenweekend. Wat zijn we trots op de cast, crew en het resultaat! 

Op 23 en 24 juni hebben we voor uitverkochte zalen de oer- Hollandse musicalklassieker Ciske de Rat mogen opvoeren. In de negen maanden repetitietijd zijn deze enthousiaste castleden uitgegroeid tot een hechte groep waarin iedereen boven zichzelf uitsteeg tijdens de voorstellingen. En dat heeft het publiek gemerkt. We zijn overweldigd door zoveel enthousiaste reacties en recensies. Lees hier meer.

 

Hoera, de kaartverkoop voor Ciske de Rat is feestelijk van start gegaan! De afgelopen maanden is er iedere week hard gerepeteerd. De teksten gestudeerd en ook de noten van de prachtige muziek klinken nu door de ruimte. Zo krijgt langzaam de musical steeds meer vorm.
En vanaf nu is het dus mogelijk om via de website van het theater kaarten te bestellen (klik HIER om direct kaarten te bestellen).

Onze bevlogen cast vertelt onder leiding van Ineke de Geus en Gerbrand van Kolck het bekende verhaal van Ciske de Rat. Maar de musical gaat verder dan het verhaal van de bekende film. We zien hoe het straatschoffie opgroeit tot volwassen man. Een prachtig tijdloos en ontroerend verhaal. Gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Het script en de muziekteksten zijn gemaakt door André Breedland samen met Maurice Wijnen. Henny Vrienten heeft de muziek geschreven. Deze mooie Harderwijkse versie van deze origineel Nederlandse musical mag u niet missen!

Voor meer informatie klikt u HIER

 

Al enkele weken klinken elke vrijdagavond vanuit de Kiekmure de klanken van de vele prachtige liederen die de musical ‘Ciske de Rat’ rijk is. De volwassencast van Musical Stichting Harderwijk is namelijk al volop aan het repeteren, maar compleet waren ze nog niet. Want de kinderen ontbraken nog, en wat is ‘Ciske de Rat’ zonder kinderen? Vanaf nu komt daar verandering in want ook de kindercast is nu bekend.  

Audities
Maar liefst 40 kinderen uit Harderwijk en omstreken kwamen vol enthousiasme en spanning naar de auditiedag. Spannend was het zeker, want er was ruimte voor zo’n 20 kinderen. Om iedereen een leuk auditiemoment te geven koos Musical Stichting Harderwijk voor audities in de vorm van een workshop. Samen acteren, zingen en plezier maken, want dat is het belangrijkste. Alle kids deden het ontzettend goed en voor de Harderwijkse musicalstichting was het dan ook niet makkelijk om een keuze te maken.

Enthousiaste groep kinderen
Na de auditiedag kan Musical Stichting Harderwijk bekend maken dat zij verrast zijn door het vele talent en blij zijn met het eindresultaat. De kleine Ciske de Rat zal gespeeld gaan worden door de Ermelose Florian Wierbos, Linde Blom mag aan de slag met Betje en de Harderwijkse Tygo Jansen speelt Dorus. Daarnaast zijn er nog andere rolletjes die door de overige kinderen ingevuld worden.

Ciske de Rat de musical
Ciske de Rat is een echte musicalklassieker, met een meeslepend verhaal dat je regelrecht raakt in je hart. Deze musical vertelt niet alleen het beroemde verhaal van Ciske, het jochie met een hart van goud en zijn brutale streken, maar ook hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Zelf de kinderen in actie zien? Op 23 en 24 juni 2023 brengt Musical Stichting Harderwijk Ciske de Rat naar het Harderwijkse podium. De kaartverkoop is nog niet gestart. Meer informatie is te vinden op www.musicalstichtingharderwijk.nl

 

kinderauditie ciske de rat

Musical Stichting Harderwijk gaat op 23 en 24 juni 2023 de planken op met de prachtige oerhollandse musical Ciske de Rat. Voor de rollen in het kinderensemble zijn wij op zoek naar: ZANG-, EN ACTEERTALENTEN in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar.

Musical Ciske de Rat

De musical Ciske de Rat vertelt het verhaal van het bekende straatschoffie en hoe hij opgroeit tot volwassen man. Een prachtig tijdloos en ontroerend verhaal. Gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker.